03 Höstutfärd till Sölvesborg.

Onsdagen den 25 september.
Vi kombinerar här en utfärd med några studiebesök och reser till Sölvesborg.
Vi samlas vid järnvägsstationen klockan 11.00, därifrån promenerar vi i lugn takt, under ledning av kulturchef Sofia Lenninger, upp till Listers Härads förutvarande tingshus. Ritat av arkitekten Gunnar Asplund och byggt 1919–21. En mycket unik byggnad. Kommunen, som nu är ägare av huset, har under ett antal år renoverat och så långt möjligt försökt återställa  nredning och färgsättning till sitt ursprung.
Vi får en guidad visning av Sofia Lenninger med information om huset, dess historia nuvarande status och vidare planer för byggnaden.
Efter tingshusbesöket promenerar vi fortfarande under Sofia Lenningers ledning, till centrum för lunch på restaurang Blåregn.
Efter matpausen övertar IngmarNilsson ledningen och vi promenerar vidare till S:t Nicolai kyrka, byggd i etapper med start sent 1200-tal.
Där får vi en initierad guidning av Ingmar Nilsson, medförfattare till boken Bland heliga kvinnor och män, om kyrkans spännande kalkmålningar.
Som en liten bonus kan vi måhända få en blick ned i kryptan under korgolvet. Detta om den fortfarande till hösten hålls öppen efter de antikvariska undersökningar som genomförs/planeras.
Deltagarantal: Max 25 st.
Plats: Vi möts vid järnvägsstationen i Sölvesborg kl. 11.00.
Till Sölvesborg tar man sig på egen hand med till exempel tåg eller bil.
Vi räknar med avslut kl. 15.00.
Pris:                    150 kr, betalas till ChriPu:s bankgiro 872-7489 senast 5/9.
Värd:                  Åke Swärd, 0706-85 68 70, ake@sward.dk